Prowadzisz swój biznes gastronomiczny? Zastanów się, jak docierać ze swoim jedzeniem do coraz większej liczby osób!

  • 20 marca 2023
  • Bez kategorii
  • 0 Comments
  • admin
Nie da się ukryć, że prowadzenie swojej restauracji jest ciężkim kawałkiem chleba. O ile najczęściej wyobrażamy sobie, że jest to znakomita zabawa, a na dodatek można właściwie przez cały czas stołować się w tego typu miejscu za darmo, o tyle rzeczywistość na pewno nie jest już tak kolorowa. Posiadanie swojej restauracji zazwyczaj oznacza obowiązek wczesnego wstawania, żeby dowieźć do restauracji świeży towar, a na dodatek trzeba być niemalże cały czas na miejscu i pilnować swojego interesu. Na dodatek dochodzą do tego kłopoty z utrzymaniem płynności gotówkowej i konieczność rywalizacji z konkurencją, której właściwie każdego dnia pojawia się na rynku coraz więcej i z pewnością jest ona coraz bardziej wyszkolona.

przemysł - fotka

Autor: Marcin Polak
Źródło: http://www.flickr.com

Czy istnieją więc jakieś cudowne sposoby na przyciągnięcie do siebie większej ilości klientów? Jeżeli chcesz być na bieżąco z modą, z pewnością powinieneś pomyśleć o foodtrucku, czyli mobilnym samochodzie z jedzeniem – szczególnie, że akurat rozpoczyna się sezon wakacyjny i coraz więcej osób nie tylko decyduje się na jedzenie (zobacz tort sweet home) w restauracjach (bo z powodu gorąca nie chce im się przygotowywać jedzenia we własnych domach), ale także chce jeść na wolnym powietrzu. Ustawienie foodtrucka Twojej restauracji w jednym z popularnych miejsc na wakacyjny odpoczynek oraz serwowanie tam kilku podstawowych dań, które łatwo da się zjeść na wolnym powietrzu, z pewnością będzie strzałem w dziesiątkę. Na dodatek koszt takiego foodtrucka bynajmniej nie będzie wielki – wystarczy zainteresować się, ile kosztuje [TAG=agregaty] prądotwórcze wynajem w Twojej okolicy i kupić gdzieś właściwych rozmiarów przyczepę, którą bez żadnego trudu da się przerobić na mobilną kuchnię (Adex). Taki rodzaj serwowania swojego jedzenia zdecydowanie zyskuje coraz większą popularność nie tylko wśród właścicieli knajp, ale również wśród samych konsumentów, którzy na pewno wolą zapłacić nieco mniej w foodtrucku niż w restauracji, a w zamian otrzymać dobrej jakości jedzenie, które będą mogli zjeść na łonie natury. Jeśli Ty również chcesz spróbować tego typu biznesu, sprawdź szybciutko agregaty prądotwórcze wynajem i nie wahaj się ani chwili dłużej! Dowiedz się więcej o firmie: link.

Otworzenie swojego foodtrucka to również bez wątpliwości znakomity sposób na zareklamowanie swojej knajpy stacjonarnej. Trzymamy mocno za Ciebie i Twoją knajpę kciuki!